VLOK

Klussenbedrijf klein Velderman is aangesloten bij de belangenorganisatie VLOK (vereniging van klussenbedrijven.) Hieronder vindt u informatie over de VLOK. Wilt u hier meer over weten, klik dan op het logo van de VLOK.

Vereniging van Klussenbedrijven: VLOK

De vereniging van Klussenbedrijven, VLOK, is als belangenorganisatie door en voor klussenbedrijven opgericht in 1983. De VLOK heeft zich van meet af aan ingezet voor meer vrijheid van handelen in het kader van de Vestigingswet. Daarom was de versoepeling van de vestigingsvoorschriften in 1996 een belangrijke mijlpaal voor de VLOK.

Ook op vele andere terreinen is de VLOK sinds jaar en dag de gesprekspartner van de overheid en andere maatschappelijke organisaties. Maar vooral is de VLOK er voor de leden zelf, als helpende hand, als serviceorganisatie met concrete steun: adviezen bij problemen met malafide advertentieverkopers, advisering bij incasso, bij juridische problemen, voor starters en doorstarters, etc…

Geschillencommissie Klussenbedrijven.

In het VLOK – logo is vanaf 1998 opgenomen de ondertitel “Aangesloten bij de Geschillencommissie Klussenbedrijven”. Het voordeel voor zowel de klant als het klussenbedrijf is dat de procedure naar verhouding snel en goedkoop is en dat er een deskundige kan worden ingeschakeld om klachten over de uitvoering van het werk te beoordelen. Verder is het voordeel voor de klant dat hij/ zij – wanneer hij / zij gelijk krijgt – zijn klachtengeld terug krijgt, terwijl het klussenbedrijf – wanneer zij gelijk krijgt – zeker is van betaling van de verrichte werkzaamheden en geleverde materialen. Voor de VLOK is de aansluiting bij de geschillencommissie de manier om ervoor te zorgen, dat afgesproken werk gegarandeerd wordt nagekomen.

Altijd op de hoogte van de actuele vakkennis

Informatie is voor elk moderne ondernemer van levensbelang. Dit geldt ook voor het klussenbedrijf. De VLOK geeft voor de leden vier maal per jaar informatie via het VLOK – nieuws. In deze uitgave wordt aandacht besteed aan allerhande actuele onderwerpen op het gebied van de bedrijfsvoering, milieu en techniek. Sinds mei 1999 is de VLOK gaan samenwerken met Wijlhuizen Vaktijdschriften B.V. te Nijmegen in de vorm van het eerste vaktijdschrift voor klussenbedrijven de KlusVisie. VLOK – leden ontvangen de KlusVisie en zijn daarmee verzekerd van actuele informatie voor hun bedrijfsuitvoering.